Carports

Boek een afspraak in de Showroom

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar


of bel met ons

0610704004

Ontdek de Voordelen van een Carport voor Jouw Auto

Een carport biedt de perfecte bescherming voor je auto tegen diverse weersomstandigheden, zoals regen, zon en vogelpoep. In vergelijking met een garage heeft een carport geen wanden, waardoor het gemakkelijker te installeren is en je auto toch beschermd blijft.

Carport

De voordelen van een carport zijn talrijk:

 • Bescherming tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en zonlicht, waardoor de lak van je auto langer mooi blijft.
 • Lagere kosten dan een traditionele garage vanwege de eenvoudige constructie.
 • Eenvoudige installatie, waardoor je snel kunt genieten van de voordelen van een carport.
 • Flexibel in gebruik: naast het beschermen van je auto, kan een carport ook dienen als overkapping voor bijvoorbeeld een loungebank of tuinmeubelen.

   

  De maximale hoogte van een carport kan variëren afhankelijk van de lokale bouwvoorschriften. Over het algemeen mag een tuinconstructie lager dan drie meter zonder vergunning worden geplaatst, met een maximum van 30m² aan bijgebouwen. Toch is het raadzaam om altijd bij jouw gemeente na te gaan of een vergunning vereist is voor jouw specifieke situatie. Kies voor een carport en geniet van de bescherming en flexibiliteit die het biedt voor jouw voertuig en buitenruimte.

In tegenstelling tot meeste carports heeft u bij ons de keuze om de zijkanten dicht te bouwen voor extra bescherming. 

Ontdek Jouw Opties

Ontdek Jouw Opties

Bij ons vind je aluminium carports in verschillende maten en stijlen, zodat je precies kunt vinden wat bij jouw huis of garage past. Kies uit een zadeldak, een vlakke constructie of een gebogen dakontwerp om de perfecte look te creëren.

Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende stijlvolle kleuren, waaronder de meest gekozen: witte poedercoating of antraciet poedercoating. Zo kun je jouw carport perfect afstemmen op de uitstraling van jouw woning.

Bovendien bieden we de flexibiliteit om jouw carport vrijstaand te plaatsen of aan het huis of de muur te bevestigen. Zo kun je de indeling en plaatsing aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om jouw ideale carport te creëren. Ontdek vandaag nog jouw mogelijkheden!

Veel gestelde vragen

Ja, een veranda kan worden beschouwd als een vorm van overkapping. Een veranda is meestal een overdekte ruimte aan de voor- of achterkant van een huis, die is uitgerust met een dak en vaak ook met zijwanden of balustrades. Het biedt beschutting tegen regen, zon en wind, waardoor mensen buiten kunnen zitten en van het uitzicht kunnen genieten, zelfs bij slecht weer. Dus ja, een veranda kan worden gezien als een type overkapping.

De regels met betrekking tot het bouwen van een veranda zonder vergunning kunnen variëren afhankelijk van het land, de regio en zelfs de specifieke lokale wetgeving. In veel gebieden zijn er echter bepaalde richtlijnen en regels die bepalen hoe groot een veranda kan zijn voordat een vergunning nodig is.

In sommige plaatsen mag je bijvoorbeeld een veranda bouwen zonder vergunning als deze onder een bepaalde grootte blijft, bijvoorbeeld minder dan 30 vierkante meter. Andere factoren, zoals de hoogte van de veranda en de afstand tot de eigendomsgrens, kunnen ook een rol spelen.

Het is belangrijk om de lokale bouwvoorschriften en -verordeningen te raadplegen voordat je een veranda bouwt. Dit kan inhouden dat je contact opneemt met de plaatselijke bouwafdeling of een vergelijkbare instantie om de specifieke regels voor jouw gebied te achterhalen. Op die manier voorkom je mogelijke problemen met bouwovertredingen of boetes in de toekomst.

Of je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een veranda hangt af van verschillende factoren, waaronder de lokale bouwvoorschriften en -verordeningen, de grootte van de veranda, de hoogte, de locatie van je woning, en andere specifieke regels die van toepassing kunnen zijn in jouw regio.

In sommige gebieden mag je een kleine veranda zonder vergunning bouwen, terwijl in andere gevallen een vergunning vereist is, ongeacht de grootte van de veranda. Over het algemeen gelden er bepaalde regels met betrekking tot de grootte, hoogte en locatie van de veranda om te bepalen of een vergunning nodig is.

Het is verstandig om de lokale bouwvoorschriften te raadplegen of contact op te nemen met de plaatselijke bouwafdeling voordat je begint met het bouwen van een veranda. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je voldoet aan alle vereisten en voorkom je mogelijke problemen in de toekomst.

De beste plek voor een veranda kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de lay-out van je huis, het landschap rondom je woning, de lokale klimatologische omstandigheden en jouw persoonlijke voorkeuren. Hier zijn een paar overwegingen:

 1. Toegankelijkheid: Plaats de veranda op een locatie die gemakkelijk toegankelijk is vanuit het huis. Dit kan bijvoorbeeld direct naast de woonkamer of keuken zijn, zodat je gemakkelijk van binnen naar buiten kunt gaan.

 2. Uitzicht: Kies een locatie met een mooi uitzicht, zoals een tuin, landschap, of een pittoresk uitzicht op de omgeving. Een veranda biedt de perfecte gelegenheid om van het buitenleven te genieten, dus een plek met een aantrekkelijk uitzicht kan de ervaring nog aangenamer maken.

 3. Zonlicht: Overweeg de oriëntatie van de veranda ten opzichte van de zon. Als je voornamelijk ‘s ochtends van de zon wilt genieten, kun je de veranda aan de oostkant van het huis plaatsen. Als je liever ‘s middags of ‘s avonds van de zon wilt genieten, kun je de veranda aan de westkant plaatsen.

 4. Beschutting: Denk aan beschutting tegen elementen zoals wind, regen en direct zonlicht. Een veranda die aan één of meerdere zijden wordt beschermd door bomen, hekken of muren kan meer privacy en comfort bieden.

 5. Privacy: Overweeg de privacy van de locatie. Plaats de veranda op een plek waar je kunt genieten van buitenactiviteiten zonder te veel blootgesteld te zijn aan de blikken van buren of voorbijgangers.

Door deze factoren te overwegen en ze af te stemmen op je persoonlijke behoeften en voorkeuren, kun je de beste plek voor jouw veranda bepalen.